Geleverd binnen 7 dagen
Direct leverbaar vanuit de kwekerij!
GRATIS bezorgd op locatie
Direct groen resultaat!

Wat is een sedumdak?

Auteur:Sam
Geplaatst op:

Heb je net een nieuw huis gekocht of wil je juist je huidige woning vergroenen? Dat is wat je kunt doen met een sedumdak! Hiermee voorzie je het hele oppervlak van jouw dak namelijk van sedummatten. Sedumdak Meester is een echte specialist en kan jou helpen je daken van sedum te voorzien. Wij vinden vergroening namelijk een van de belangrijkste dingen om de aarde te ondersteunen. Maar daarnaast zijn er ook genoeg voordelen die komen kijken bij het aanleggen van sedumdaken. We vertellen je er alles over!

Voor wie zijn sedumdaken?

Een sedumdak is geschikt voor iedereen die zijn dak wil vergroenen. Als je een aanbouw, carport of schuurtje hebt met een plat dak, kun je eenvoudig zelf een sedumdak aanleggen. Bij hellingshoeken boven de 20° is het raadzaam om contact met ons op te nemen, zodat we een inspectie kunnen komen doen van jouw situatie. Vervolgens kunnen we een offerte op maat samenstellen, zodat je een goed beeld krijgt van de kosten voor het laten aanleggen van een sedumdak.

Heb je algemene vragen over sedumdakbedekking of twijfel je of je dak wel geschikt is? Neem dan gerust contact met ons op via telefoon of e-mail.

Soorten sedumdaken

Bij Sedumdak Meester verkopen we meerdere soorten sedum voor daken. Zo zijn er kant en klare soorten, maar ook versies waarbij je alles zelf nog kan indelen. Hieronder hebben we de verschillende soorten sedum pakketten die we aanbieden onder elkaar gezet:

  • Het premium sedumdaksysteem omvat een drainagelaag, substraat en sedummatten, waardoor het bijzonder geschikt is voor grotere daken.
  • Ons lichtgewicht sedumdak systeem bestaat uit een drainagelaag, lichtgewicht substraat en sedummatten. Vooral geschikt voor daken met een minder sterke constructie.
  • Met ons Bees & Butterflies groendak draag je direct bij aan de bevordering van de flora en fauna. De diverse waard- en nectarplanten vormen een ware oase voor insecten, zoals vlinders en bijen.
  • Het sedum tray click en go pakket is een kant-en-klaar systeem dat gemakkelijk zelf is aan te leggen. Ideaal voor kleinere daken.

Voordelen van een sedumdak

Het laten aanleggen van een groendak is momenteel populairder dan ooit, vanwege de vele voordelen die het met zich meebrengt. Het dient als een uitstekende wateropslag, verlengt de levensduur van de dakbedekking, bevordert biodiversiteit en verbetert de isolatie van je woning. Bovendien draagt een groendak bij aan een betere luchtkwaliteit doordat de planten fijnstof en andere verontreinigende deeltjes uit de lucht filteren. Ook helpt een sedumdak bij het verminderen van het stedelijke hitte-eiland effect, waardoor de omgeving aangenamer wordt tijdens warme zomerdagen.

Hoewel je zelf aan de slag kunt gaan met de aanleg, is het nog eenvoudiger om de klus over te laten aan een expert. Sedumdak Meester heeft al vele daken voorzien van sedum en wij beschikken over de kennis en de expertise om een sedumdak aan te leggen en de woning van een prachtig groen dak te voorzien.

Koop sedum voor je dak bij Sedumdak Meester

Ben je van plan om een groen dak toe te voegen aan je woning? Kies dan voor de experts van Sedumdak Meester. Wij maken het proces zo makkelijk mogelijk voor je. Kies het soort sedum dat het beste bij het dak van jouw woning past, vul het aantal vierkante meter in dat je nodig hebt en de rest doen wij. We berekenen ook direct de aanlegkosten, zodat je meteen een duidelijke prijsindicatie hebt. Daarnaast bieden we garantie op de kwaliteit van onze producten en diensten, zodat je zorgeloos kunt genieten van je nieuwe groendak.

Wij garanderen hoge kwaliteit en een kosteloze levering binnen 7 dagen. Zo heb je binnen de kortste keren al een groendak en kan je genieten van de vele voordelen die de sedum van Sedumdak Meester bieden.

Heb je deze blogs al gelezen?

Kan ik zonnepanelen plaatsen op mijn sedumdak?

Voordelen sedumdak

Veiligheidstips voor het aanleggen van een groendak