Geleverd binnen 7 dagen
Direct leverbaar vanuit de kwekerij!
GRATIS bezorgd op locatie
Direct groen resultaat!

Wat is de beste dakbedekking onder een sedumdak?

Auteur:Sam
Geplaatst op:

Wanneer je een sedumdak gaat aanleggen moet je rekening houden met een aantal factoren. Een van deze factoren is welke soort dakbedekking je kan gebruiken voor een sedumdak. De ene soort is namelijk totaal niet geschikt voor een sedumdak terwijl een andere soort dakbedekking juist optimaal is voor een groendak. Daarom de vraag: wat is de beste dakbedekking onder een sedumdak?

beste dakbedekking onder een sedumdak

Geschikte dakbedekkingen voor een sedumdak

De geschikte dakbedekkingen voor sedumdaken zijn: EPDM, bitumen en betondaken. Het is hoe dan ook altijd belangrijk om voor het plaatsen van de sedummatten eerst het dak te inspecteren. Hieronder zullen de kenmerken van deze drie soorten dakbedekking uitgelegd worden. Check jouw dak dus ook op specifieke mankementen!

EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking is uit rubber gemaakt. Deze soort dakbedekking is zeer elastisch en beschermt goed. EPDM staat voor Ethyleen, Propyleen, Dieen en Monomeer. Door deze stoffen bij elkaar te voegen ontstaat de synthetische rubbersoort EPDM. Regen en UV-straling kunnen het rubber niet aantasten. Daarnaast heeft EPDM dakbedekking een hele lange levensduur van 50 jaar! Een ander voordeel van EPDM dakbedekking is dat het van zichzelf al wortelwerend is. Er zal dus geen wortelwerende folie aangelegd moeten worden voor het sedumdak.

Bitumen dakbedekking

Bitumen dakbedekking wordt al een lange tijd in Nederland gebruikt. Namelijk meer dan 70 jaar! Bitumen dakbedekking wordt gemaakt van aardolie en glasvlies of polyester. Op de meeste platte daken in Nederland is Bitumen dakbedekking aangebracht. Deze dakbedekking is net zoals EPDM dakbedekking erg sterk. Vroeger werd Bitumen gebruikt om schepen waterdicht te maken. De nadelen van Bitumen dakbedekking zijn dat het slecht tegen UV-stralen kan en een levensduur heeft van slechts 20 jaar.

Betondaken

Een betondak is vanzelfsprekend gemaakt van beton. Deze daken zijn uiterst geschikt voor het aanleggen van sedumdaken. Een sedumdak weegt natuurlijk aardig wat. Hier komt het betondak van pas. Betondaken hebben namelijk een erg hoge draagkracht. Dit maakt ze erg geschikt voor het aanleggen van sedumdaken.

Heb je deze blogs al gelezen?

Wat is het gewicht van een sedumdak?

Wanneer moet je een sedumdak water geven?

Luchtkwaliteit verbeteren met een groendak