Geleverd binnen 7 dagen
Direct leverbaar vanuit de kwekerij!
GRATIS bezorgd op locatie
Direct groen resultaat!

Veiligheidstips voor het aanleggen van een groendak

Auteur:Sam
Geplaatst op:

Bij Sedumdak Meester heb je de keuze zelf aan de slag te gaan met onze doe-het-zelf pakketten of gebruik te maken van onze volledig ontzorgde aanlegservice. Hoe dan ook, veiligheid staat voorop bij het aanleggen van een sedumdak. Hieronder delen we enkele handige tips om veilig aan de slag te gaan en jouw groendak avontuur tot een succes te maken.

Veiligheidstips groendak aanleggen

Veiligheidsuitrusting

Draag stevige schoenen en handschoenen. Tijdens het transport van de materialen richting het dak adviseren wij een helm en valbescherming te dragen voor extra veiligheid.

Let op: Daken vanaf 6 meter of hoger kunnen extra gevaar risico’s met zich meebrengen, raadpleeg dan altijd eerst een van onze deskundigen.

Veilige toegang met een stevige trap

Zorg voor een stabiele trap voor een veilige en gemakkelijke toegang tot het dak. Begin met een stevige ondergrond en een veilige werkplek. Zo weet je zeker dat de trap stevig staat en niet makkelijk kan omvallen of verschuiven.

Stevigheid controleren

Controleer of jouw dak het sedum kan dragen. Bij twijfel, vraag dan een deskundige van Sedumdak Meester voor een gratis dakinspectie. In deze inspectie controleren we jouw dak tot in detail om eventuele mankementen uit te sluiten en zeker te weten dat je alleen maar voordelen haalt uit een sedumdak.

Controleer gereedschap

Controleer je gereedschap voor gebruik om ongelukken te voorkomen. Het moet allemaal naar behoren werken en niet te moeilijk zijn om iets te installeren. Als het te veel moeite kost, loop je het gevaar dat je bijvoorbeeld extra kracht moet leveren, waardoor je uit kan schieten en van het dak kan vallen.

Samenwerking voor zwaardere taken

Werk samen met een partner voor extra veiligheid, vooral bij zwaardere taken. Los van dat je het gewicht verdeelt, zorgt dit er ook voor dat je elkaar scherp houdt. Zo heb je ook een partner die op je kan passen en je te hulp kan schieten als het bijna fout gaat.

Stapsgewijze handleiding

Volg nauwgezet de stappen uit de handleiding voor een efficiënte en veilige installatie. Op deze manier haal je alles uit de installatie en kun je van ieder voordeel profiteren. Daarnaast weet je zeker dat je hierdoor juist geen mankementen krijgt, zoals lekkages en dergelijke.

Regelmatige pauzes

Neem korte pauzes om vermoeidheid tegen te gaan en gefocust te blijven. Raak je vermoeid, dan ben je niet meer scherp en ga je cruciale en zelfs fatale fouten maken. Met een enkele misstap kun je al van het dak vallen wat hele nare gevolgen kan hebben.

Inspectie en nazorg

Controleer na voltooiing het dak zorgvuldig en plan regelmatig onderhoud in voor een blijvend, veilig en groen resultaat. Voor alle zekerheid kun je de groendak installatie en onderhoud overlaten aan Sedumdak Meester voor een zorgeloze ervaring. Wij streven naar perfectie in kwaliteit en service, zodat jij optimaal kunt genieten van alle voordelen van een sedumdak.

Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvende offerte. De groendak experts van Sedumdak Meester staan voor je klaar!

Heb je deze blogs al gelezen?

Kan ik zonnepanelen plaatsen op mijn sedumdak?

Voordelen sedumdak

Wat is de levensduur van een sedumdak?