vinkje Geleverd binnen 7 dagen
vinkje Direct leverbaar vanuit de kwekerij!
vinkje GRATIS bezorgd op locatie
vinkje Direct groen resultaat!

Onderhoudstips voor jouw groendak

Auteur:Sam
Geplaatst op:

Bij Sedumdak Meester, creëren we niet alleen groene daken, maar we delen ook de kennis om jouw groene oase in topconditie te houden. Leer met onze onderhoudstips hoe je bijdraagt aan biodiversiteit en duurzaamheid door een gezond groen dak te behouden.

sedum

Regelmatige controle

Houd je groene dak in de gaten door regelmatig inspecties uit te voeren. Check op ongewenste begroeiing en inspecteer de algemene staat van het sedum. Kijk ook goed of de planten niet vergaan en er nog steeds levendig uitzien.

Onkruid wieden

Verwijder onkruid zorgvuldig om de groei van het sedum niet te belemmeren. Handmatig wieden is effectief en milieuvriendelijk.

Bemesting

Zorg voor de juiste voedingsstoffen door periodiek te bemesten. Dit bevordert de gezonde groei van de sedumplanten.

Maaien en snoeien

Houd het groen op de gewenste hoogte door regelmatig te maaien en snoeien. Dit stimuleert een compacte groei en een nette uitstraling.

Zaaien van nieuw leven

Breng variatie in je groendak door af en toe nieuwe sedumstekken of sedumpluggen toe te voegen. Dit verrijkt de biodiversiteit op je dak.

Bevochtigen

Vooral tijdens droge periodes is het belangrijk je groene dak goed te bevochtigen. Houd de vochtbalans in evenwicht voor een optimale groei.

Professionele ondersteuning en volledige ontzorging

Bij twijfel of vragen staan onze experts paraat. Profiteer van onze onderhoudsservice voor een zorgeloos groendak. Maar ook voor een volledige installatie kun je onze specialisten ten alle tijden inschakelen.

Met deze praktische tips ben je klaar om jouw groendak te onderhouden en te genieten van de vele voordelen die het biedt voor biodiversiteit en duurzaamheid. Bij Sedumdak Meester streven we naar groene daken die niet alleen mooi zijn, maar ook gedijen in een gezonde omgeving.

Heb je deze blogs al gelezen?

10 juni 2024

Wat is het gewicht van een sedumdak?

10 juni 2024

Wat is de beste dakbedekking onder een sedumdak?

14 mei 2024

Wanneer moet je een sedumdak water geven?